Ota tilauksestasi enemmän irti

Ilkka-Pohjalaisen digisisällöt kuuluvat kaikkiin kuluttajatilauksiin. Tässä muutamia käyttövinkkejä, joilla otat tilauksestasi kaiken irti.

Käyttöönotto – Näin pääset alkuun

Uusi tilaaja?
Aktivoi tilisi

Aloita I-P:n digisisältöjen käyttö aktivoimalla I-Mediatilisi. Kirjautuneena tilaajana voit lukea näköislehteä ja kaikkea verkkosivujen sisältöä.

Tilaajana saat kaikki Ilkka-Pohjalaisen digitaaliset sisällöt käyttöösi, kun ensin aktivoit itsellesi I-Mediatilin. I-Mediatili on henkilökohtainen tilaajatunnuksesi ja sen aktivointi on tilaajille maksutonta.

Aktivointia ei tarvitse tehdä kuin yhden kerran. Mikäli olet jo joskus aiemmin luonut I-Mediatilin ja sinulla tilaus voimassa, voit vain kirjautua sisään ja nauttia sisällöstä.

Jos olet unohtanut salasanasi, voit tilata uuden täältä.

Jaa lukuoikeus
perheenjäsenille

Tilaajana voit jakaa digilukuoikeuden kolmelle samassa taloudessa asuvalle perheenjäsenellesi.

Lukuoikeuden jakaminen onnistuu Omat tiedot -sivuilla, kohdassa tilaukset.

Tarkemmat ohjeet löydät Asiakastukemme usein kysytyistä kysymyksistä.

Tutustu
näköislehteen

Lue näköislehteä joko verkkosivujen kautta tai lataamalla älylaitteeseen Ilkka-Pohjalaisen sovellus.
Näköislehti on luettavissa jo edellisenä iltana n. klo 23.

Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Kirjoita sovelluskaupan (Google Play Kauppa tai AppStore) hakukenttään lehden nimi ja lataa sovellus.

Ladattuasi sovelluksen kirjaudu sisään I-Mediatilisi käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Teknisiä ongelmia?

Asiakastuki-sivulta löydät vastauksia yleisiin kysymyksiin.

Käyttö – Muodosta omat rutiinisi

Löydä enemmän sisältöä

Seuraa kiinnostavia
aiheita

Ilkka-Pohjalaisen verkkosivuilla voit ottaa kiinnostavimmat aiheet seurantaan jutun lopussa olevista aihesanoista.

Klikkaa plus-merkkiä artikkelin lopussa olevan aihesanan perässä. Löydät oman listasi Seuraamani aiheet -sivulta.

Tallenna
suosikkisi

Ilkka-Pohjalaisen verkkosivuilla voit tallentaa kiinnostavimmat artikkelit omalle lukulistallesi.

Tallenna artikkeli klikkaamalla kirjanmerkin kuvaa.

Löydät tallentamasi artikkelit Omat sivut -kohdasta, Tallentamani artikkelit -välilehdeltä.

Kurkkaa
ilmoitukset

Vaikka lukisit uutiset muuten verkkosivuilta, kannattaa näköislehdestä kurkata mm. perheilmoitukset, risti-ilmoitukset ja toripäivät.

Jätä oma ilmoituksesi osoitteessa ilkkapohjalainen.fi/ilmoita.

Toripäivät-palstalla voit ostaa, myydä, tarjota tai vuokrata. Ilkka-Pohjalaisen Toripäivät perjantaisin.

Ristikoita
myös diginä

Näköislehden lopussa ilmestyy joka maanantai ristikko-osio, joka sisältää ristikon, sudokun ja pari muuta pulmatehtävää.

Näköislehdessä on eri ristikot ja pulmatehtävät kuin paperilehdessä.

Kaupunkilehdet ja
teemaliitteet

I-P sovelluksesta ja näköislehden liitteistä löytyvät myös kaupunkilehdet Epari ja Vaasa-lehti, sekä Ilkka-Pohjalaisen teemaliitteet.

Sovelluksen lisäksi kaupunkilehtien juttuja löytyy sekä Ilkka-Pohjalaisen verkkosivuilta että kaupunkilehtien omilta verkkosivuilta, ja ne ovat kaikki maksuttomasti luettavissa.

epari.fi
Epari I-P:n sivuilla

vaasalehti.fi
Vaasa-lehti I-P:n sivuilla

Teemaliitteiden jutut löytyvät sähköisenä myös Pointti.fi-palvelusta. Pointin teemoja ovat

• Autot ja liikenne
  • Koti ja asuminen
  • Tapahtumat ja matkailu
  • Tekniikka ja pelit
  • Terveys ja hyvä elämä
  • Työelämä ja yrittäjyys

Näköislehden
arkisto

I-P digin arkistosta löytyvät kaikki ilmestyneet Ilkka-Pohjalaisen numerot sekä Ilkan ja Pohjalaisen näköislehtiä noin kymmenen vuoden ajalta.

Lehtien digiarkistossa pääset selaamaan vanhoja lehtiä. Lukeaksesi arkistoa sinulla tulee olla voimassa oleva tilaus.

Tietokoneella:

• Kirjaudu digilehteen.
  • Haku tietyllä päivällä: Valitse Arkisto ja etsi haluamasi päivämäärä.
  • Haku asiasanalla: Valitse Haku. Kirjoita hakusana ja määrittele aikaväli, jolta haku tehdään.

Mobiililaitteen sovelluksella:

• Avaa sovellus. Klikkaa yläreunassa Arkisto. Voit valita päivämäärän klikkaamalla sinisenä näkyvää päivämäärää.
  • Haku sovelluksessa: Klikkaa yläreunassa Hae arkistosta. Kirjoita hakusana ja määrittele aikaväli, jolta haku tehdään.

Kuuntele
uutiset

Ilkka-Pohjalaisen verkkosivuilla voit kuunnella uutiset tietokoneäänen lukemana.

Klikkaa uutinen auki. Otsikon ja päivämäärän yläpuolelta löytyy Kuuntele-painike, jota painamalla tietokoneääni lukee uutisen.

Tutki
valikkoa

Verkkosivujen valikosta löydät sisältöä, joka ei välttämättä näy etusivulla, esimerkiksi Lukijoilta-osion suositun Tekstaten-palstan.

Valikko näkyy ilkkapohjalainen.fi-sivustolla oikealla ylhäällä, vaaleansinisenä ruutuna tummassa palkissa. Mobiilissa näkyy kolme viivaa alekkain ja pienistä, alaspäin osoittavista nuolista aukeaa uusia alavalikoita.

Enemmän urheilua
I-P iltaextrassa

Loppuillan urheilu-uutiset eivät ehdi painettuun lehteen, mutta voit lukea ne verkkosivuilta tai näköislehden I-P iltaextrasta jo samana iltana.

I-P iltaextra löytyy näköislehden lopusta, lisäsivuina televisio-ohjelmien jälkeen. Lisäksi I-P iltaextra näkyy näköislehden ohessa omana osionaan.

Uutiset suoraan ruudullesi

Otsikot suoraan
puhelimeen

Sallimalla I-P sovelluksen ilmoitukset, saat kiinnostavimmat uutiset suoraan älylaitteesi ilmoituspalkkiin.

Ilmoitusten luvat löydät yleensä laitteesi asetuksista.

Tilaa
uutiskirje

Liittymällä postituslistalle saat päivän kiinnostavimmat ja tärkeimmät uutiset suoraan sähköpostiisi joka päivä.

Uutiskirje on maksuton eikä edellytä Ilkka-Pohjalaisen tilausta. Osa uutiskirjeen linkeistä voi olla vain tilaajille tarkoitettuja tilaajauutisia.

Lisää i-p.fi
kirjanmerkkeihin

Säästä klikkauksia ja lisää ilkkapohjalainen.fi selaimesi kirjanmerkkeihin. Etusivu päivittyy tiheään tahtiin, joten uutisia kannattaa kurkata useamman kerran päivässä.

Ilkkapohjalainen.fi etusivu päivittyy tiheään tahtiin, joten uutisia kannattaa kurkata useamman kerran päivässä.

Aloitussivun saat vaihdettua yleensä selaimen asetuksista.

Seuraa meitä
somessa

Varmista, että sisältömme osuvat silmiisi niissä uutisvirroissa, joita muutenkin selaat. Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Somekanavissamme jaetaan uusimmat uutiset ja kiinnostavimmat teemajutut.

Ilkka-Pohjalainen Facebookissa

Ilkka-Pohjalainen Instagramissa

Pysy kirjautuneena
Facebookissa

Ohjaa Facebook-linkit avautumaan laitteesi oletusselaimeen, niin sinun ei tarvitse kirjautua joka kerta uudestaan.

Älylaitteilla Facebook-sovelluksessa klikatut linkit avautuvat lähtökohtaisesti Facebookin sisäiseen selaimeen laitteesi oletusselaimen sijaan. Voit vaihtaa sovelluksen asetuksia niin, että linkki avautuu Facebookin sisäisen selaimen sijaan siinä selaimessa, jota yleensä käytät ja jossa olet kirjautuneena Ilkka-Pohjalaiseen.

Mikäli sinulla on Android-laite:

1. Avaa laitteeseen asennettu Facebook-sovellus ja siirry oikeasta yläreunasta valikkokuvakkeen kautta kohtaan ”Asetukset”.
  2. Etsi sieltä kohta ”Mediasisältö”.
  3. Seuraavassa näkymässä voit kohdassa ”Linkit avataan ulkoisesti” määrittää, että linkit avautuvat jatkossa oletusselaimessasi.

Mikäli sinulla on iOS-laite:

1. Klikkaa jaettua Ilkka-Pohjalaisen uutislinkkiä.
  2. Kun artikkelisivu on avautunut Facebookin sisäiseen selaimeen, klikkaa näkymän ylä- tai alareunan kolmea pistettä.
  3. Valitse ”Avaa selaimessa” ja siirryt lukemaan artikkelia oletusselaimeesi. Tämä valinta täytyy tehdä jokaisen artikkelin kohdalla erikseen.

Hyödynnä asiakasedut

Edut ja arvonnat

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen asiakasetukirje, ja saat ilmoituksen suoraan sähköpostiisi, kun julkaisemme uuden edun, jota voit hyödyntää tai arvonnan, johon voit osallistua. Tilaa asiakasetukirje täällä.

Edut ja arvonnat suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakasetukirjeemme ja saat ilmoituksen aina, kun julkaisemme uusia etuja ja arvontoja, joita voit hyödyntää.

Lomakkeen tiedot tallennetaan I-Mediat Oy:n kuluttaja-asiakasrekisteriin. Käsittelemme henkilötietoja rekisteriselosteessamme kuvatulla tavalla.