Asiakastuki

Tältä sivulta löydät ohjeita tilaajille ja vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta juuri omaan kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Oikopolut

Omat tiedot -sivuilla voit kätevästi tarkastella tilauksiasi, tehdä pysyvän tai tilapäisen osoitteenmuutoksen ja ilmoittaa jakelunkeskeytyksen. Voit myös päivittää I-Mediatilin käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jos sinulla ei ole vielä I-Mediatiliä, voit luoda sen täällä.
Tilaajana saat kaikki digitaaliset sisällöt käyttöösi, kun ensin aktivoit itsellesi I-Mediatilin. Voit aktivoida I-Mediatilin täällä.
Tilaajana voit jakaa digilukuoikeuden kahdelle samassa taloudessa asuvalle perheenjäsenellesi. Lukuoikeuden jakaminen onnistuu Omat tiedot -sivuilla kohdassa Tilaukset.
Katso tilaajien edut, arvonnat ja kilpailut  Edut ja arvonnat -sivultamme.
Osoitteenmuutokset eivät siirry meille Postin/Maistraatin järjestelmistä. Tilaajana voit muuttaa tilauksen osoitetta kätevästi Omat tiedot -sivulla.
Tilaajana voit ilmoittaa tilapäisestä osoitteenmuutoksesta kätevästi Omat tiedot -sivulla. Tilapäisen osoitteenmuutoksen minimiaika on kaksi päivää. Tilapäiset osoitteenmuutokset ovat mahdollisia vain kotimaassa.
Tilaajana voit tallentaa jakelunkeskeytyksen kätevästi Omat tiedot -sivulla.
Tilaajana voit maksaa laskusi tai muuttaa laskun eräpäivää kätevästi Omat tiedot -sivulla.
Tilaamalla uutiskirjeemme saat päivän kiinnostavimmat ja tärkeimmät uutiset suoraan sähköpostiisi. Tilaa maksuton uutiskirje tästä.
Haluatko vaikuttaa lehtemme mainontaan ja sisältöön? Liity mukaan lukijapaneeliin!
Löydät täältä tietoa lehden ilmestymisestä ja päivistä, jolloin lehteä ei jaeta.
Jäikö lehti tulematta? Löydät täältä yhteystiedot, joihin voit olla yhteydessä häiriöihin liittyen.

Usein kysyttyä

Digitaaliset palvelut
Tilausasiat
Ilmoitusasiat

Digitaaliset palvelut

Saat kaikki Ilkka-Pohjalaisen digitaaliset sisällöt käyttöösi, kun ensin aktivoit itsellesi I-Mediatilin. I-Mediatili on henkilökohtainen tilaajatunnuksesi ja sen aktivointi on tilaajille maksutonta.

1. Siirry I-Mediatilin aktivointiin tästä. Syötä asiakasnumerosi sekä postinumerosi ja klikkaa Ok, Jatka.
– Asiakasnumeron löydät tilauslaskusta. Voit tilata asiakasnumeron tekstiviestillä, mikäli matkapuhelinnumerosi on tallennettu tilausjärjestelmäämme. Lähetä viesti ASIAKASNUMERO numeroon 13523. Viesti on maksuton. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

2. Seuraavaksi järjestelmä ohjaa luomaan I-Mediatilin. Täydennä tarvittavat tiedot, hyväksy käyttöehdot ja klikkaa Aktivoi tili. Sähköpostiosoitteesi toimii käyttäjätunnuksena.

3. Lukuoikeus on nyt aktivoitu! Aktivoinnin yhteydessä saat sähköpostiisi viestin lukuoikeuden onnistuneesta vahvistumisesta.

Digilehteä pääset lukemaan osoitteesta ilkkapohjalainen.fi/digi sekä lehden etusivulta kohdasta Lue päivän lehti.

Voit tilata linkin unohtuneen salasanan vaihtamiseen täältä. Voit vaihtaa salasanasi myös Omat tiedot -sivulla.

Digilehti on painetun lehden digitaalisessa muodossa oleva näköiskopio. Digilehti on luettavissa jo edellisen vuorokauden puolella noin klo 23.30. Digilehteä voit lukea tietokoneella internetselaimella osoitteessa ilkkapohjalainen.fi/digi tai älylaitteella Ilkka-Pohjalainen-sovelluksen kautta.

Verkon tilaajasisällöt ovat Ilkka-Pohjalaisen verkkosivuilla pitkin päivää julkaistavia juttuja, joita vain tilaajat voivat lukea. Tilaajasisällöt tunnistat otsikon edessä olevasta tähtimerkistä. Tilaajasisältöjä voit lukea osoitteessa ilkkapohjalainen.fi – tilaajasisällöt nähdäksesi sinun tulee kirjautua sisään I-Mediatilillesi.

Suosittelemme, että lataat mobiililaitteille maksuttoman sovelluksen digilehden lukemista varten.

Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Kirjoita sovelluskaupan (Google Play Kauppa tai AppStore) hakukenttään lehden nimi ja lataa sovellus. Ladattuasi sovelluksen kirjaudu sisään I-Mediatilille käyttäjätunnuksellasi ja salasanalla.

Sovelluksen etusivulta löytyvät:

• viimeisimmät uutiset ja liitteet (Tänään)
  • eilinen lehti (Eilen)
  • aiemmin julkaistut lehdet (Arkisto).

Päivän lehden pääset lukemaan painamalla lehden kuvaa.

• Sivua käännät pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle. Kokosivumainoksesta pääset eteenpäin reunan nuolinäppäimestä.
  • Voit suurentaa tekstiä sormien pinsettiotetta leventämällä. Voit myös klikata artikkelia, jolloin se aukeaa artikkelinäkymään. Takaisin lehteen pääset vasemman yläkulman nuolesta.
  • Oikean alakulman pallukasta pääset artikkelinäkymään, löydät lehden eri osiot ja saat listan lehden sivuista.
  • Saat sivulistauksen esiin myös pyyhkäisemällä alareunasta ylöspäin. Näin pääset nopeammin siirtymään haluamallesi sivulle.

Aikaisempiin lehtiin sekä arkistoon pääset yläreunan linkeistä Eilen ja Arkisto. Arkistoa klikkaamalla alareunaan ilmestyy sininen pallukka, josta aukeaa kalenteri ja pääsette valitsemaan minkä päivän lehteä haluat lukea.

Tarkennettu haku arkistosta. Valitse vasemman yläkulman ns. hampurilaisvalikosta kohta Etsi arkistosta. Voit kirjoittaa hakukenttään hakusanan/hakusanoja. Oikean nurkan kalenterikuvakkeesta saat rajattua ajanjaksoa, jolta haku suoritetaan.

Hampurilaisvalikon käyttäminen (valikko on sovelluksen etusivulla, kolme päällekkäistä viivaa vasemmassa yläkulmassa):

• Sähköpostiosoitettasi klikkaamalla pääset kirjautumaan ulos palvelusta.
  • Klikkaamalla Alkuun palaat aloitussivulle, josta löytyvät mm. päivän lehti ja liitteet.
  • Ladatut lehdet -kohdasta näet mitä lehtiä laitteelle on ladattu. Voit lukita lehden lukon kuvasta ja tällöin lehti ei poistu, vaikka asetuksissa olisi valittuna automaattinen poisto.
  • Voit poistaa lehtiä painamalla lehden kuvaa pitkään ja klikkaamalla roskakorin kuvaa. Voit myös klikata oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja sitä kautta valita yhden tai kaikki lehdet poistettavaksi.
  • Viimeisimmät uutiset -kohdasta näet uusimmat uutiset. Huomaa, että uutisvirrat sovelluksessa ja verkkosivulla ilkkapohjalainen.fi ovat erilaiset. Sovellukseen tulevat vain avoimet uutiset. Vain tilaajille tarkoitetut uutiset (”Tähtiuutiset”) löytyvät verkkosivuilta ilkkapohjalainen.fi.
  • Etsi arkistosta – ks. kohta Tarkennettu haku arkistosta.

Asetukset on hyvä käydä läpi ensimmäisellä käyttökerralla.

• Poista automaattisesti julkaisu: voit määritellä kuinka usein laite tyhjentää ladatut lehdet, jottei laitteesi muisti täyty liikaa.
  • Lataa automaattisesti: laitteesi lataa ilmestyvät julkaisut automaattisesti. Mikäli tämä ei ole valittuna, laite lataa vain ne lehdet, jotka avaat.
  • Näytä huomautukset: sovellus tuo laitteen omaan syötteeseen Ilkka-Pohjalaisen ilmoituksia (esim. tuoreita uutisotsikoita tai tiedon uuden julkaisun latauksesta).
  • Käyttöraportit: laitteen käyttöön liittyvän seurannan salliminen.
  • Kirjaudu ulos: voit kirjautua ulos sovelluksesta.

Voit lukea ilman internetyhteyttä niitä lehtiä, jotka olet ladannut laitteellesi. Kokosivumainokset eivät tällöin näy, sillä ne tarvitsevat nettiyhteyden.

Voit ostaa digilehteen 24 tunnin lukuoikeuden osoitteessa ilkkapohjalainen.fi/tilaa Lukuoikeus on voimassa 24 tuntia ostohetkestä. Maksu tapahtuu tekstiviestillä.

Saan virheviestin: ”Käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää”
Joko käyttäjätunnus tai salasana on kirjoitettu väärin. Ole hyvä ja tarkista oikeinkirjoitus.
Mikäli salasana on päässyt unohtumaan, voit tilata päivityslinkin kohdasta ”Oletko unohtanut salasanasi?”

Mikäli saat sovelluksesta virheviestin Käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää, ole hyvä ja tarkista käyttäjätunnuksen ja salasanan oikeinkirjoitus.

• Mikäli et saa virheviestiä, kokeile ensin kirjautua sovelluksesta ulos ja sitten uudelleen sisään.
  • Mikäli yllä mainittu ei auta, tarkista, että käytössäsi on uusin versio sovelluksesta.
    • Kirjoita sovelluskaupan hakukenttään lehden nimi ja mikäli sovelluskauppa tarjoaa päivitystä, päivitä sovellus.
    • Päivityksen jälkeen kirjaudu ulos ja uudelleen sisään.

Palvelu antaa minun syöttää kirjautumistietoni, mutta palauttaa takaisin kirjautumissivulle

• Kirjaudu ulos ja uudelleen sisään I-Mediatilille.
  • Palvelumme käyttää evästeitä, joiden avulla parannetaan käyttäjäkokemusta. Mikäli pääset kirjautumaan palveluumme normaalisti, mutta et saa päivän lehteä tai tähtiuutisia auki, tarkistathan, että kolmannen osapuolen evästeet on sallittu internetselaimen asetuksissa.
  • Mikäli yllä mainittu ei auta, tyhjennä käyttämäsi internetselaimen välimuisti ja evästeet. Alla ohje kuinka tämä tehdään Chromella. Muilla selaimilla tyhjäys tapahtuu samantapaisesti.
    1. Klikkaa Chrome-selaimen oikeassa yläkulmassa kolmea päällekkäistä pistettä.
    2. Klikkaa Lisää työkaluja.
    3. Valitse Poista selaustiedot.
    4. Valitse aikaväliksi Kaikki.
    5. Klikkaa Poista tiedot.
    6. Tämän jälkeen sammuta ja käynnistä Chrome uudestaan.
  • Joskus riittää, että kokeilee toista selainta. Chrome ja Firefox on todettu parhaiten toimiviksi palvelumme kanssa.

Lehtien digiarkistossa pääset selaamaan vanhoja lehtiä. Lukeaksesi arkistoa sinulla tulee olla voimassa oleva tilaus.

Tietokoneella:

• Kirjaudu digilehteen.
  • Käytä oikeassa reunassa olevaa valikkoa:
    • Klikkaamalla kalenterikuvaketta pääset valitsemaan haluamasi päivän.
    • Klikkaamalla suurennuslasikuvaketta voit käyttää hakusanoja avoimena olevaan lehteen. Klikkaamalla Arkisto voit hakea pidemmältä aikaväliltä ja tietyllä hakusanalla.

Mobiililaitteen sovelluksella:

• (Android-laite) Avaa sovellus. Klikkaa yläreunassa Arkisto. Voit valita päivämäärän klikkaamalla oikean alalaidan sinistä pallukkaa.
  • (iOS-laite) Avaa sovellus. Klikkaa yläreunassa Arkisto. Voit valita päivämäärän klikkaamalla sinisellä näkyvää päivämäärää.

Vanhempia lehtiä voi tiedustella Kansallisarkistosta ja/tai kirjastoista. Paperista alle vuoden vanhaa lehteä voit tiedustella asiakaspalvelustamme.

Ilkka-Pohjalaisen sovellukset ja verkkosivu ilkkapohjalainen.fi palvelut ovat tuettuja yleisimmillä laitteilla ja selaimilla.

Verkkosivun ilkkapohjalainen.fi toimivuus pyritään varmistamaan seuraaville PC- ja Mac-laitteiden selaimille: Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge ja Safari. Varmistathan ongelmatapauksissa, että selain on päivitetty, eikä siinä ole käyttöä tai kirjautumista estäviä lisäosia käytössä. Erilaisissa kodin älylaitteiden selaimissa, kuten televisioissa, digibokseissa tai pelikonsoleissa, emme valitettavasti voi taata palveluidemme toimivuutta.

Sovelluksemme Ilkka-Pohjalainen on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille niiden kaupoista. Ongelmatapauksissa varmistathan, että laitteessasi on uusin kaupasta saatava sovellusversio käytössä.

Tilausasiat

LEHTI + DIGI

• Paperilehti 7 päivänä viikossa (pl. ilmestymättömät päivät).
  • Verkkopalvelun sisällöt sekä digilehti joka päivä.

Viikonlopputilaus

• Paperilehti valitseminasi päivinä:
    • lauantai-sunnuntai
    • perjantai-lauantai-sunnuntai
    • lauantai-sunnuntai-maanantai
  • Verkkopalvelun sisällöt sekä digilehti joka päivä.

DIGITILAUS

• Verkkopalvelun sisällöt sekä digilehti joka päivä.

Voit halutessasi muuttaa paperilaskun e-laskuksi tekemällä e-laskusopimuksen pankkisi verkkopalvelussa. Valitettavasti meillä ei ole käytössä sähköpostilaskutusta.

Omat tiedot -sivulla pystyt tekemään seuraavat muutokset:

• nimen päivitys
  • pysyvä osoitteenmuutos
  • tilapäinen osoitteenmuutos
  • jakelunkeskeytys
  • eräpäivän siirto.

Olethan yhteydessä asiakaspalveluun, jos haluat:

• vaihtaa paperilehdestä digilehteen
  • muuttaa laskutusjaksoa
  • irtisanoa tilauksen.

Kyllä, sinun tulee ilmoittaa osoitteenmuutos meille suoraan. Tieto Postille tai maistraattiin tehdystä osoitteenmuutoksesta ei siirry meille automaattisesti. Tilaajana voit muuttaa tilauksen osoitetta kätevästi Omat tiedot -sivulla.

Tilapäisen jakelunkeskeytyksen minimiaika on kaksi päivää ja sen voi tehdä kerralla enintään kahden (2) kuukauden ajaksi. Voit ilmoittaa keskeytyksen Omat tiedot -sivuilla.

• Paperilehden jakelunkeskeytyksen aikana digilehti ja verkkopalvelun tilaajasisällöt ovat käytettävissä normaalisti tällöin keskeytettyjä päiviä ei hyvitetä.
  • Mikäli keskeytys koskettaa yhdistelmätilaukseen kuuluvia molempia tuotteita (paperi + digi), tulee asiakkaan ilmoittaa asiasta erikseen lehden asiakaspalveluun. Tällöin hyvitetään yli viikon (7 pv) menevät julkaisupäivät. Hyvitetyt julkaisupäivät siirtävät jatkuvan kestotilauksen seuraavan laskutusjakson alkua eteenpäin.
  • Alle viikon (7 pv) mittaisia jakelunkeskeytyksiä ei hyvitetä.
  • Määräaikaisissa tilauksissa jakelunkeskeytyksiä ei hyvitetä.
  • Digitilausta ei voi tilapäisesti keskeyttää.
  • Yritys- ja yhteisötilausten jakelunkeskeytyksiä ei hyvitetä.

Jakeluhäiriötilanteissa

Posti, varhaisjakelu
0200 55888 (pvm/mpm)
ma-pe klo 6-16
la-su klo 6-12

Posti, perusjakelu
0100 85160 (pvm/mpm)
ma-pe klo 8-16

Osa Pohjanmaan rannikkoseudusta (ti-su):
PPP Finland OY
06 784 8926
ti-pe klo 6-16
la-su klo 6-10

Auta meitä onnistumaan
Auta meitä onnistumaan jakelussa. Pidä huolta, että postilaatikossasi tai -luukussasi on sukunimesi ja asuntosi numero.

Ilmestymispäivät
Ilkka-Pohjalainen ilmestyy pääsääntöisesti jokaisena päivänä paitsi seuraavina juhlapyhien jälkeisinä päivinä.

1.1. Uudenvuodenpäivä
7.1. Loppiaisen jälkeinen päivä
12.4. Pääsiäispäivä
13.4. 2. Pääsiäispäivä
2.5. Vapun jälkeinen päivä
22.5. Helatorstain jälkeinen päivä
20.6. Juhannuspäivä
21.6. Juhannuspäivän jälkeinen sunnuntai
1.11. Pyhäinpäivän jälkeinen sunnuntai
7.12. Itsenäisyyspäivän jälkeinen päivä
25.12. Joulupäivä
26.12. Tapaninpäivä

Poikkeuksen tekevät arkipyhät, jolloin lehti jaetaan asiakkaille sunnuntaijakelun mukaisesti. Näitä ovat loppiainen, pitkäperjantai, pääsiäislauantai, vapun päivä, helatorstai, juhannusaatto, pyhäinpäivä, itsenäisyyspäivä ja jouluaatto.

Ilmoitusasiat

Katso vaihtoehdot ilmoituksen jättöön täältä.

Löydät itsepalvelun täältä.

1.  Valitse ilmoitusten itsepalvelu.
  2.  Valitse ilmoitusmalli.
  3.  Kirjoita mieleisesi tervehdysteksti ja lisää oma valokuvasi tai valmis kuva kuvapankista.
  4.  Tarkasta ilmoitusteksti, hyväksy ja siirry maksamaan.
Ilmoitusten toimittamisaikataulut löydät täältä.

Kuinka toimin itsepalvelussa?
Kun olet valmistanut ja hyväksynyt ilmoituksen ja siirryt maksamaan, lisää IPKESTO kampanjakoodi-painikkeeseen. Hintalaskuri vähentää automaattisesti ilmoituksen hinnasta -20 euroa. Lisää lisätietoa-kenttään kestotilaajan tietosi: etunimi, sukunimi, lähiosoite.

Löydät itsepalvelun täältä.

Lue lisää kestotilaajan edusta.

Kestotilaajan etu -20 € ei koske etuhintaisia kampanjailmoituksia: Koulutie-, äitienpäivä-, isänpäivä- ja jouluilmoituksia sekä valmistujaiskutsuja ja -kiitoksia.

Lue lisää kestotilaajan edusta

Henkilötunnus pyydetään asiakkaalta, kun on kyse yli 50 euron luottokaupasta ja asiakkaana on kuluttuja-asiakas eli yksityinen henkilö. Henkilötietolain mukaan henkilötunnusta saa käsitellä luotonannossa. Luotonanto-käsitteellä tarkoitetaan sitä, että asiakas saa hyödykkeen käyttöönsä kokonaan tai osittain ennen kuin hän on sen maksanut.

Rekisterinpitäjä toteuttaa tekniset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi ja varmistaa asiattomilta pääsyn tietoihin.

Löydät kuluttajailmoitusten hinnaston täältä.

Haluatko mainostaa Ilkka-Pohjalaisessa? Yritysilmoituksista ja niiden hinnoista voit lukea lisätietoa yrityksille suunnatulta sivustoltamme täältä.

Kuolinilmoituksiin, surukiitoksiin, muistoilmoituksiin ja yksityisilmoituksiin lisätään pyhälisä, mikäli ilmoitus julkaistaan sunnuntaina tai arkipyhänä.

Löydät ilmoitushinnaston täältä.

Puolueiden ja yhdistysten vuosikokousilmoitukset ovat aina maksullisia.

Ota yhteyttä ilmoituspalveluumme
Varaukset on tehtävä julkaisupäivää edeltävänä arkipäivänä klo 12 mennessä.

Puolueiden ja yhdistysten muut kokoukset ja tapahtumat julkaistaan maksuttomalla toimintapalstalla Ilkka-Pohjalaisessa tiistaisin ja torstaisin.

Ota yhteyttä: kalenteri@ilkkapohjalainen.fi tai puh. 06 2477 620.

Jätä uutisvinkki
Lähetä palautetta