Jätä kuolinuutinen 

llkka-Pohjalainen julkaisee lyhyitä uutisia äskettäin kuolleista henkilöistä. Toimitus muokkaa kuolinuutiset journalistisin perustein noin 300 merkin mittaisiksi. Uutisessa mainitaan vainajan nimi, kuolinpäivä ja -paikka sekä syntymäpäivä ja -paikka. Lisäksi kuolinuutisessa voidaan mainita vainajan ammatti tai arvonimi sekä kuolinsyy, esim. sairaus tai onnettomuus.

Kuolinuutisessa ei julkaista suremaan jääneiden nimiä, värssyjä tai korulauseita. Kuolinuutisessa käytetään uutiskieltä eli henkilö kuolee. Uutiskieltä ei ole esim. menehtyminen, poisnukkuminen, taivaan enkelin käteen tarttuminen tai muu vastaava ilmaisu. Vainajasta käytetään koko nimeä, ei etunimeä tai lempinimiä.

Esimerkkejä kuolinuutisista:

”PP kuoli 14.3.2018 Isossakyrössä. Hän oli syntynyt 1.1.1920 Vaasassa. Suremaan jäivät puoliso, lapset perheineen, sisarukset ja muut sukulaiset sekä ystävät.”

”Maanviljelijä, sotaveteraani PP kuoli pitkäaikaiseen sairauteen 14.3.2018 Isossakyrössä.”

Alla olevalla lomakkeella voit jättää kuolinuutisen Ilkka-Pohjalaiseen ja paikallislehtiimme. Valitse lomakkeelta, mihin lehtiin haluat uutisen jättää. Käsittelemme viestejä arkipäivisin ja pääsääntöisesti klo 15 mennessä arkipäivänä jätetty ilmoitus voidaan julkaista seuraavan päivän lehdessä. Voit jättää kuolinuutisen Ilkka-Pohjalaiseen myös osoitteeseen toimitus@ilkkapohjalainen.fi.